Meteen naar de inhoud

3 tips voor het kopen van strooizout

  • door

Strooizout zal je in Nederland af en toe nodig hebben. Dat komt uiteraard door het feit dat het wat glad op de weg kan zijn door de vorst. Het is dan wel van belang dat je strooizout in huis hebt. Dan weet je in ieder geval zeker dat het wat minder glad rondom jouw woning. Het kan wel een hele opgave zijn om strooizout te gaan kopen. Er zijn heel wat verschillende opties en ook verschillende manieren om het te gaan strooien. Daarom hebben we 3 tips voor je op een rijtje gezet.

Gebruik het juiste strooizout

Voor gladheidsbestrijding heb je wel het juiste strooizout nodig. Er zijn vele verschillende varianten. Daarom is het handig om hier even goed naar te kijken. Dan voorkom je dat je het verkeerde zal gaan kopen. Sommige zout zal een heel stuk makkelijker weg vliegen. Je hebt er dan niet zoveel meer aan, want dan kun je weer opnieuw gaan strooien.

De tip is dan zeer zeker om goed te kijken welk zout je koopt. Dan voorkom je dat je veel te vaak moet gaan strooien. Dat zal zonde zijn van je geld, maar ook van je tijd. Wanneer je dan een goede strooizout aanbieding te pakken had, zal deze wegvliegen.

Verwijder sneeuw

Strooizout is zeer effectief als we het over gladheid hebben. Het zal niet door een zeer dikke laag sneeuw heen komen. Als je wilt gaan strooien, is het altijd de tip om het sneeuw te verwijderen. Op die manier zal het strooizout veel beter zijn werk doen. Als je de sneeuw niet weg haalt, is de kans groot dat het zout weinig of vrijwel niets zal gaan doen.

Op het moment dat een groot deel van de sneeuw verwijderd is, kun je gaan strooien. Het zout zal dan de gladheid verhelpen. Als je het juiste soort strooizout hebt gevonden, zal dit zijn werk uitstekend doen.

Het zout verdelen

Een andere zeer belangrijke tip is het feit dat je zout moet gaan verdelen. Wanneer je strooizout niet goed verdeelt, zal het niet op elke plek de juiste werking hebben. Op sommige plekken zal het dan gladder blijven dan op andere plekken. Je kan er dan beter voor zorgen dat het op elke plek niet meer glad is. Dan voorkom je dat er eventueel toch nog iemand uitglijd.

Het strooizout kun je het beste verdelen door langzaam te werk te gaan. Op die manier word het veel makkelijker om alles op de juiste manier te gaan verdelen. Je kan het eventueel met je handen doen om het nog beter te controleren.