Meteen naar de inhoud

Aan de slag in de tuin met het juiste gereedschap

  • door

Aan de slag in de tuin met het juiste gereedschap

Niet iedereen heeft groene vingers en lang niet iedereen vindt tuinieren een leuke bezigheid. Toch zul je aan de slag moeten, wanneer je wilt dat je tuin er netjes bij ligt. Met het juiste tuingereedschap kun je het werk verlichten en het tuinplezier enorm verhogen. Gelukkig is er innovatief tuingereedschap op de markt waarmee jij jouw tuin perfect kunt onderhouden.

Het gazon in topconditie houden

Zeker wanneer je niet echt van uitgebreid tuinieren houdt, maar wel een mooie groene tuin wilt hebben, is een gazon een echte aanrader. Je zult in de zomer even wekelijks het gras moeten maaien, maar met een accu grasmaaier of een grasmaaier op elektriciteit is dat geen probleem. Deze grasmaaiers zijn namelijk makkelijk wendbaar en je hoeft er niet al te veel inspanning voor te leveren om jouw gras mooi kort te krijgen. Dat was met de drukmachine enkele jaren geleden wel anders. Hoewel deze machines nog steeds verkrijgbaar zijn, wordt nu toch veelal wel de voorkeur aan een elektrische of accu grasmaaier gegeven. Liever helemaal geen grasmaaien? Koop dan de slimme robotmaaier. Terwijl jij van het zonnetje geniet, maait hij het gras voor je.

De tuinpaden weer onkruidvrij

Heb je bestrating in de tuin, dan erger je je vast weleens aan dat onkruid dat tussen de voegen groeit. En zeker wanneer je waaltjes of kinderkopjes in de tuin hebt liggen is het een rotwerk om dat onkruid er tussenuit te krijgen. Gelukkig zijn er ook voor deze klus innovatieve gereedschappen en hoef je niet op je knieën met een mesje het onkruid te verwijderen. Zo zijn er onkruidbranders, gif spuiten en onkruidborstels waarbij je met maar weinig inspanning de voegen van jouw tuinpad weer onkruidvrij hebt.

Snoeien en knippen

Om te voorkomen dat de beplanting te groot wordt, zal deze zo nu en dan een snoeibeurt kunnen gebruiken. Ook dit is vaak niet de meest favoriete bezigheid in de tuin. Liever zat je lekker in het zonnetje van je drankje te genieten. Toch is ook dit een klus die even moet gebeuren. Je kunt hiervoor een simpele snoeischaar aanschaffen, maar waarom maak je het jezelf niet gemakkelijk met een heggenschaar of snoeischaar op accu of elektriciteit. Deze zijn vaak erg gemakkelijk in bediening en een je bent een stuk sneller klaar.

Waar koop je deze innovatieve tuingereedschap

Het mooie van het internet is dat je tegenwoordig alles online kunt bestellen en alles kunt laten thuisbezorgen. Dat geldt ook voor het tuingereedschap. Webshops, zoals Vanmelis.nl, hebben een grote voorraad tuingereedschap en kunnen het vaak al binnen enkele dagen bij jou thuis leveren. Dat betekent dat je snel aan de slag kunt in je tuin met je nieuwe tuingereedschap.