Meteen naar de inhoud

Bespaar energie door jaloezieën

  • door

Op maat gemaakte houten jaloezieën zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn ook nog eens geïsoleerd. Ramen verliezen doorgaans 20-30% van de warmte. Dit is de warmte die wordt gegenereerd door kachels, kaarsen en andere warmtebronnen. Zonde, want de energierekening liegt niet. Houten jaloezieën kunnen in gesloten toestand de warmte binnen houden. Hierdoor hoef je minder te betalen omdat je minder warmte hoeft te verbranden. En het kan tientallen euro’s verschil maken per jaar! Altijd leuk meegenomen, toch? En natuurlijk help je ook het milieu een handje mee.

Privacy door jaloezieën

De houten lamellen zijn afsluitbaar voor voldoende privacy. De ene is echter een beetje “opgesloten”, omdat er heel weinig licht binnenkomt. Wilt u uw privacy beschermen zonder deze te sluiten? Dan zijn Duette® gordijnen de perfecte oplossing.

Door het gebruik van dubbele stof zie je de mooie en kenmerkende “honingraat” aan de zijkanten. Behalve dat ze er mooi en sfeervol uitzien, zijn deze gordijnen ook isolerend. De warmte blijft gevangen tussen de twee stoffen. Hierdoor hoef je niet extra te verbranden.

Jaloezieën bieden de beste bescherming tegen koude wind, want hoe dichter de jaloezieën of afzuigkap bij het raam staan, hoe beter ze isoleren. De jaloezieën houden echter alleen warmte vast als ze geen lamellen hebben. De juiste jaloezieën kunnen daarom een energiezuinige manier zijn om de warmte binnen en de kou buiten te houden. Jaloezieën, zoals houten jaloezieën op maat , zijn goed in het reguleren van warmte in de zomer, maar zijn minder effectief in het voorkomen van warmteverlies in de winter.

Het hebben van de juiste jaloezieën voor uw ramen kan echter een grote bijdrage leveren aan het vasthouden van warmte en kan zelfs uw verwarming lager zetten om te besparen op uw energierekening. Jaloezieën gemaakt van hoogwaardige thermische stoffen zijn een ideale optie om de warmte in huis te houden. Natuurlijk zijn verduisterende rolgordijnen een dikkere stoffen. Dus als u niet de specifieke jaloezieën wilt hebben, is een black-out rolgordijn misschien uw volgende beste optie