Meteen naar de inhoud

Hoe kan je het binnenklimaat verbeteren én waarom is dit belangrijk?

  • door

De gemiddelde Nederlander brengt dag in dag uit behoorlijk wat tijd binnen door. Zo werk jij mogelijk op kantoor en na jouw werk verblijf je in jouw woning. Ondanks dat we behoorlijk wat tijd binnen doorbrengen, zijn er maar weinig mensen die aandacht besteden aan het binnenklimaat. Veel Nederlanders zien het nut van een goed binnenklimaat namelijk niet in. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je hier eerst waarom een goed binnenklimaat belangrijk is. Vervolgens geven wij jou enkele handvatten om het binnenklimaat op de werkvloer te verbeteren.

Het belang van een goed binnenklimaat
Om het binnenklimaat te verbeteren, moet je investeren. Dit is de voornaamste reden dat er op de werkvloer niet snel aan gedacht wordt. Toch is dit wel belangrijk. Waarom? Omdat een goed binnenklimaat nogal wat voordelen heeft voor jouw bedrijf. Allereerst zorgt een goed klimaat op de werkvloer ervoor dat de arbeidsproductiviteit hoger ligt. Hoe dit komt? Doordat er constant verse lucht wordt aangevoerd als het binnenklimaat goed is. De lucht op bijvoorbeeld een kantoor is hierdoor rijker aan zuurstof en dat verhoogt de productiviteit van jouw personeel.

Een goed binnenklimaat zorgt overigens niet alleen voor een hogere arbeidsproductiviteit. Nee, want ook het ziekteverzuim onder jouw personeel gaat omlaag. Als jij aandacht besteedt aan het binnenklimaat, is de lucht in een bedrijfspand een stuk gezonder. De kans op griepklachten, een verkoudheid, astma of allergieën wordt hierdoor aanzienlijk kleiner. Jouw personeel is minder snel ziek, waardoor jij minder kosten maakt. Investeren in een goed binnenklimaat loont dus.

Kies voor een goed ventilatiesysteem
Zie je inmiddels in dat een goed binnenklimaat belangrijk is? Dan wil je mogelijk actie ondernemen om dit te verbeteren. Probleem is alleen dat veel mensen geen idee hebben hoe zij dit doen. Gelukkig heb jij verschillende mogelijkheden om het binnenklimaat te verbeteren. Kijk allereerst eens hoe het gesteld is met de ventilatie van een ruimte. Als er slecht geventileerd wordt, is de lucht in een ruimte een stuk ongezonder. Af en toe een raampje openen heeft geen zin. Nee, want voor een goed binnenklimaat moet jij constant ventileren. Kies daarom voor een ventilatiesysteem. Dit systeem voert de hele dag door verse lucht aan en voert vervuilde lucht af.

Laat microbiologisch luchtonderzoek uitvoeren
Is er reeds een ventilatiesysteem aanwezig in jouw bedrijfspand? Denk dan niet dat er standaard sprake is van een goed binnenklimaat. Nee, want het systeem moet namelijk ook onderhouden worden. Zo kunnen filters bijvoorbeeld vervuild zijn, waardoor er alsnog ongezonde lucht binnenkomt. Benieuwd hoe het met jouw binnenklimaat gesteld is? Laat Blygold lab dan eens onderzoek uitvoeren.

Eén van de onderzoeken die dit bedrijf voor jou kan doen, is microbiologisch luchtonderzoek. Hierbij wordt onderzocht of er bacteriën, schimmels en gisten in de lucht zitten. Waarom het belangrijk is om dit te weten? Omdat deze micro-organismen klachten kunnen veroorzaken als er veel van in de lucht aanwezig zijn. Voorbeelden hiervan zijn allergische reacties, klachten aan de luchtwegen, irritaties aan de ogen en vermoeidheid. Heeft jouw personeel hier reeds last van? Of wil je dergelijke klachten voorkomen? Laat dan microbiologisch luchtonderzoek uitvoeren door Blygold lab.