Meteen naar de inhoud

Hoe vind je de beste energieleverancier voor jouw nieuwe woning?

  • door

Sta je aan de vooravond van een verhuizing? Ga je nu echt jouw droomhuis betrekken? En wil je direct vanaf het begin alles tot in perfectie geregeld hebben? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste energieleverancier. Ga je daarbij voor Oxxio energie of voor één van de vele andere energiemaatschappijen? De keuze is aan jou.

Het vinden van de beste energieleverancier voor jouw nieuwe woning is niet al te makkelijk. Je hebt met veel factoren te maken én het aanbod is zeer divers. Bovendien bestaat de kans dat je je teveel laat leiden door het prijskaartje; let echter niet alleen op het prijskaartje.

Schat het verbruik in

Allereerst is het zaak om jouw verbruik goed in te schatten. Dat doe je onder meer door naar de huishoudelijke apparaten in jouw nieuwe woning te kijken. Ook kun je gebruik maken van online tools, waarmee je relatief nauwkeurig het te verwachten verbruik in kunt schatten.

Als je het verbruik goed ingeschat hebt, kun je gerichter gaan vergelijken. Wel moet je rekening met het volgende houden: het verbruik kan in werkelijkheid anders uitvallen. Mocht dat het geval zijn, verandert uiteraard ook het kostenplaatje.

Kijk goed naar het soort stroom

Ook is het aan te raden om goed naar het soort stroom te kijken. Ga je voor grijze stroom? Of kies je toch voor de groene stroom? Gezien het duurzame aspect is het advies sowieso om voor groene stroom te kiezen. Uiteraard is dit wel iets wat jij alleen jij voor jezelf kan bepalen.

Kijk goed naar de verschillende aanbieders

Tot slot is het advies om goed naar de verschillende aanbieders te kijken. Let hierbij goed op het prijskaartje, op de voorwaarden en op een eventueel welkomstcadeau. Ook is het verstandig om goed naar de online beoordelingen te kijken.

Kun je wel wat hulp gebruiken? Of wil je graag van lagere tarieven genieten? Dan kun je er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij een energiecollectief. Met dank aan een dergelijk collectief vallen de kosten nóg lager uit.

 

selective focus photography of light bulb