Meteen naar de inhoud

Waarom een pvc-vloer de beste keuze is? Lees hier waarom!

  • door
foto met een mooie laminaatvloer

Op zoek naar een nieuwe vloer? Weet je door alle bestaande soorten niet meer welke je moet kiezen? Maak je geen zorgen! In dit artikel lees je alles over de pvc-vloer en waarom dit jouw volgende vloer gaat zijn. 

Wat is een pvc-vloer? 

Een pvc-vloer is gemaakt van kunststof en bevat meerdere lagen polyvinylchloride (PVC). Het bestaat, net zoals laminaat, uit stroken waardoor het makkelijk te leggen is. Ondanks dat dit type vloer geen hout bevat, lijkt het sprekend op een echte houten vloer. Met pvc kan echter meer dan alleen een houten vloer worden nagebootst, ze kunnen er ook uitzien als bijvoorbeeld beton. 

Gelijkenissen met laminaat en vinyl 

Niet alle pvc-vloeren zijn even dik. De dunnere soorten pvc hebben gelijkenissen met vinyl terwijl de dikkere soorten lijken op laminaat. Pvc is een zeer duurzaam materiaal en vloeren van dit materiaal kunnen tot wel twintig jaar meegaan. Hoelang het precies netjes blijft is afhankelijk van de dikte van de pvc en het gebruik van de ruimte.  

De voordelen van PVC 

Een pvc-vloer heeft heel veel voordelen welke je hier kan lezen: 

  • Duurzaamheid: een pvc-vloer kan tot wel twintig jaar meegaan. Door het sterke materiaal komen er nauwelijks grote beschadigingen in de vloer en blijft het lang mooi.  
  • Geluiddempend: een pvc-vloer werkt zeer geluiddempend en is dan ook erg geschikt in bijvoorbeeld flatgebouwen of tussenwoningen. Let er wel op dat de vloer in combinatie met een geschikte ondervloer minimaal tien decibel moet kunnen dempen. 
  • Eenvoudig onderhoud: de vloer heeft een glad oppervlak en is daarmee gemakkelijk schoon te houden.  Simpelweg een stofzuiger en dweil erover halen en het is weer schoon. 
  • Temperatuur regulering: Een pvc-vloer past zich aan naar de omgevingstemperatuur en is uitermate geschikt voor gebruik op een vloerverwarming. 
  • Gemakkelijk en geld besparend: plakplinten leggen is niet nodig met deze soort vloer. Ook is het niet nodig de hele vloer te vervangen met een nieuwe bij beschadigingen. Je legt dan gewoon een nieuwe strook op de plek van de beschadigde strook.  
  • Levensecht: pvc-vloeren kunnen worden gemaakt met verschillende designs welke levensecht lijken. 

Meer kwaliteit voor een hogere prijs 

Net als alle andere soorten vloeren zijn er ook minpuntjes aan een pvc-vloer. Zo is dit type vloer duurder in de aanschaf dan vele andere vloersoorten. Neem wel mee dat je dan ook meer kwaliteit krijgt en je er langer van kan genieten!