Meteen naar de inhoud

Tips om je huis te desinfecteren

handen wassen

Een virus hangt gemakkelijk in de lucht en komt net zo makkelijk je huishouden in. Het is soms best eng om te bedenken dat je het eigenlijk niet ziet maar het wel degelijk dichtbij kan komen. Om dit tegen te gaan wordt altijd gezegd dat je alles goed schoon moet houden en je handen vaak moet wassen, maar waarom? Dit komt omdat je het dan gaat desinfecteren. Je zorgt ervoor dat de meeste bacteriën geen kans meer hebben omdat je het allemaal schoon maakt. In dit blog ga ik je hier meer over vertellen.

Neem niks mee naar binnen

Om een virus tegen te gaan is het allerbelangrijkste om het niet mee te nemen naar binnen. Er zijn hiervoor een paar dingen die je kan doen. Zo is het heel belangrijk om je handen te wassen. Doe dit voordat je van alles thuis gaat aanraken omdat je het dan juist gaat verspreiden. Ook is het belangrijk om Je schoenen bij de deur te laten staan omdat hier ook veel bacteriën kunnen zitten. Het is ook goed om je beddengoed elke week te vervangen en te wassen, dit geldt ook voor je handdoeken. Deze schoonmaak diensten helpen een virus heel goed tegen.

Maak je huis extra schoon

Het is erg belangrijk om je huis extra goed schoon te houden. Een virus kan tot 48 uur overleven en het is daarom belangrijk om hier rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om deurknoppen, het aanrecht en bijvoorbeeld de koelkast extra vaak te reinigen. Dit zijn plekken die veel worden aangeraakt en hier kan een virus dus makkelijk op blijven zitten.

Deze tips gelden natuurlijk niet alleen bij een virus. Ook wanneer er een griep in het huis heerst is het erg belangrijk om dit allemaal extra schoon te houden. Op deze manier kan je ervoor zorgen dat het maar bij 1 persoon blijft.

Een schoonmaakbedrijf

Wat altijd een goede optie is, is het inhuren van een schoonmaakbedrijf naar keuze. Ze helpen je graag bij het schoonmaken en schoonhouden van je huis. Ze hebben alle juiste schoonmaakmiddelen, schoonmaakartikelen en het juiste gereedschap om alle klusjes te regelen. Ben je woon achtend in Hilversum? Dan heb je veel schoonmaakbedrijf Hilversum die jou graag helpen.