Meteen naar de inhoud

Van woonlasten naar woonlusten

  • door

Besparen op uw woonlasten

Als u aan het einde van uw geld nog een stukje maand over heeft, dan is de tijd aangebroken, om besparen op de woonlasten serieus te overwegen. Het moet immers wel leuk blijven. Maar waar begint u? Neemt u eens een kijkje bij onderstaande tips. Deze tips zijn gratis, dus het besparen is al begonnen.

Besparingstip 1:

Maak een maandoverzicht van alle inkomsten en uitgaven. Op deze manier wordt uw financiële plaatje transparant en kunt u korte metten maken met geldverslinders. Kijk vervolgens waar winst te behalen valt.

Besparingstip 2:

Stap over van verzekering. Kost even wat energie, maar dan heeft u ook wat. Klant is koning en door jaarlijks uw internetprovider te bellen, is financieel voordeel vaak de beloning. Door anders te dreigen met overstappen, zal uw internetprovider vaak alsnog toehappen. Ook kunt uw u inboedelverzekering en opstalverzekering via overstappen.nl vergelijken.

Besparingstip 3:

Heeft u een koopwoning, check dan of het zich loont om de hypotheek opnieuw af te sluiten tegen een lagere rente. Bent u huurder, dan is het goed om te kijken of u recht heeft op huurtoeslag.

Besparingstip 4:

Neem even de tijd om alle folders van de supermarkten door te spitten. Door aanbiedingen te scoren bij diverse supermarkten bent meer tijd, maar minder geld kwijt. Stel uw budget voor de boodschappen gewoon 10% naar beneden bij. Hierdoor zult u creatief worden, bij kopen van de boodschappen en het samenstellen van de maaltijden. Met een creatief gevuld bord, komt u nog steeds geen eten tekort.

Algemene tips

Door mee te doen met een loterij, maakt u voornamelijk de organisatie blij. De kans om te winnen is in de meeste gevallen te verwaarlozen. Zet u maandelijks het in te leggen bedrag opzij, dan heeft uw rekening er na een jaar aardig wat euro’s bij.

Overleg eens met vrienden of familie of het mogelijk is bepaalde filmabonnementen te delen. Zo kunt u allen volop gebruik maken van het abonnement, maar betaalt u elk slechts een deel.

Vervang uw oude gloeilampen door LED verlichting. Zo wordt uw kamer niet alleen duurzaam verlicht, maar voelt uw portemonnee ook lichter aan. Het verbruik van een LED lamp is vele malen kleiner, terwijl de levensduur veel langer is. Als u dan toch het licht bent gaan zien, zorg dan dat u dat licht voorziet van een dimmer. Zo creëert u een bepaalde sfeer en legt u minder geld bij de energieleverancier neer.

Heeft u met alle tips een hoop geld weten te besparen, dan bent u goed op weg een klein fortuin te vergaren.