Meteen naar de inhoud

Waarom fietsen overal geweldig is

  • door

In nederland zijn we het fietsen heel erg gewend, het is niet zo gek om het te hebben over de beste elektrische fiets 2020 die we op Online Klanten Reviews Amslod onder Amslod.nl ervaringen gevonden hebben. Het is namelijk heel relevant, zeker als je in een stad woont. Maar het is eigenlijk een heel goed idee om een fiets te hebben, waar je ook bent. Een van de eerste dingen die je beter kan doen wanneer je naar een nieuwe stad verhuisd, is een fiets huren. Waarom? Nou we hebben heel erg veel redenen van een persoonlijkere manier zijn van ontdekken tot beter voor het milieu en beter voor jezelf. We zetten het hier op een rijtje.

Op avontuur in eigen land

Een stad op de fiets zien is ideaal om je te settelen en je weg te vinden. Je reist veel sneller dan te voet en je merkt zoveel meer van je omgeving dan wanneer je in een bus of auto zit. Het is aantrekkelijker om door kleine straatjes te dwalen als ze interessant lijken, omdat je snel weer bij de hoofdweg kunt komen. Al snel ontdek je echter nog veel meer voordelen van fietsen, zelfs nadat je je draai hebt gevonden in je nieuwe huis. Een fiets betekent dat minder plaatsen, vooral in een kleine stad zoals die waar je misschien woont, ver weg voelen. Fietsen naar het werk kost je bijvoorbeeld de helft van de tijd die je zou doen om te lopen – uitstekend voor iemand die waarde hecht aan een paar minuten extra in bed! Fietsen betekent ook dat je niet wordt beperkt door de dienstregeling van de bus. Je was misschien bijvoorbeeld van plan om naar een concert aan de andere kant van de stad te gaan. Terwijl je fietsvriend en jij gewoon naar een kaart keken, moeten vrienden zonder fiets te maken krijgen met het ingewikkelde bussysteem.

Wat zijn de voordelen voor jouw gezondheid

Natuurlijk zijn er duidelijke gezondheidsvoordelen van fietsen – een beetje extra beweging als onderdeel van je dagelijkse routine kan je helpen fit en gezond te blijven. Fietsen op weg naar je werk zorgt er ook voor dat je me ’s ochtends energieker voel. Belangrijk is dat fietsen ook helpt om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Terwijl auto’s het milieu vervuilen, zijn fietsen CO2-neutraal. Bovendien zijn fietsen, dankzij het feit dat ze benzine vrij zijn, goedkoper in

gebruik, aankoop en reparatie van auto’s. Zelfs als je geen auto hebt, kan een fiets zichzelf terugbetalen in vergelijking met de prijs van buskaartjes. Wees echter voorzichtig tijdens het fietsen. Draag altijd een helm, let op het overige verkeer en vergeet ’s nachts je verlichting niet. Zorg ervoor dat je de verkeersregels kent, zeker op een nieuwe plek. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij een Franse stad, moet je leren veilig aan de rechterkant van de weg te rijden – in plaats van aan de linkerkant, zoals in Groot-Brittannië. Het verschilt dus per keer, waar je woont. Sommige steden zijn fietsvriendelijker dan andere. En soms zijn stadswegen moeilijk of onaangenaam voor fietsers. Met dit artikel hopen we je meer geïnspireerd te hebben om ook te gaan fietsen wanneer het niet de meest voor de hand liggende optie is.