Meteen naar de inhoud

Waarom het een goede keuze is om refurbished apparaten aan te schaffen

refurbished apparaten

Refurbished apparaten kunnen in verschillende situaties best een slimme, maar ook efficiënte keuze zijn. Het aanschaffen van bijvoorbeeld een refurbished printer brengt meerdere relatief grote voordelen met zich mee. Uiteraard kunnen er best situaties zijn waarin je een apparaat gloednieuw wilt aanschaffen, maar verder is het een absolute aanrader om af en toe te kijken naar de mogelijkheden om refurbished apparaten aan te schaffen. Hier onder vindt je enkele voordelen van refurbished apparaten.

Goedkoper

Het grootste voordeel is uiteraard dat refurbished apparaten een stuk goedkoper zijn dan nieuwe apparaten. Wanneer je bijvoorbeeld voor een refurbished printer gaat, dan is het zo dat deze printer ooit iets gemankeerd heeft. Het kan bijvoorbeeld best zo zijn dat toen de printer gekocht werd hij kapot bleek te zijn. Het apparaat is vervolgens teruggestuurd naar de fabriek. Specialisten hebben het probleem verholpen, maar ook het apparaat gecheckt op alle technisch belangrijke punten. Vervolgens is het apparaat opnieuw in de schappen gezet, maar wel een stuk goedkoper. Vaak wekt dit bij mensen een negatief beeld op, maar een refurbished printer kan juist erg voordelig zijn! Je bespaart er behoorlijk wat geld mee, maar je krijgt ook de voordelen die een nieuwe printer heeft.

Fabrieksgarantie

Eén van de voordelen die een nieuw apparaat, maar dus ook een refurbished apparaat heeft, is de fabrieksgarantie. Omdat het apparaat het volledig naar behoren doet, geeft de fabriek er garantie op. In veel gevallen geeft dit de koper een prettiger gevoel omdat zij weten dat als er iets gebeurt, ze alsnog terug kunnen naar de fabrikant. De fabriek controleert het apparaat dusdanig goed dat ze vrij zeker weten dat het niets mankeert waardoor ze ook de fabrieksgarantie makkelijk kunnen geven.

Alles doet het

Iets dat wel eens gedacht wordt is dat bepaalde functies het bij refurbished apparaten minder goed doen, maar ook dit is dus slechts een fabeltje. Je betaalt wel minder voor het apparaat, maar dit speelt alleen maar in je eigen voordeel. Het apparaat functioneert immers volledig naar behoren en alles doet het dan ook prima. Er is niets kapot en er is ook geen storing bij een apparaat indien dit een refurbished apparaat is.