Meteen naar de inhoud

Wat te doen met je bedrijfsafval in Eindhoven?

  • door

Eindhoven is een zeer grote stad. In de omgeving van deze stad zijn veel bedrijven te vinden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de fabrieken van Phillips, maar ook aan ASML. Dit zijn tevens ook enkele van de grootste bedrijven van Nederland. Deze bedrijven produceren op enorme schaal veel goederen en daarmee dus ook zeer veel afval. Als je een MKB’er bent in de omgeving van Eindhoven, is het slim om te kijken naar wat je met je afval kunt doen.

Effectief afval verzamelen en sorteren 

Afval moet natuurlijk zo snel mogelijk afgevoerd worden, zodat het vernietigd of gerecycled kan worden. Daarnaast wil je ook voorkomen dat afval zich gaat opstapelen is, want je bedrijfspand is natuurlijk geen vuilnisbelt of een stortplaats. Het is de bedoeling dat afval zo effectief mogelijk verzameld wordt. Dit kun je doen door met een afvalverwerkingsbedrijf in Eindhoven in zee te gaan. Zij plaatsen meerdere containers bij je bedrijfspand en halen deze ook weer op indien ze vol zijn. Afvalverwerken in Eindhoven is tegenwoordig nog nooit zo makkelijk geweest. 

Recyclen heeft prioriteit 

De meeste bedrijven die producten produceren, produceren ongewild ook erg veel afval. Hierbij kun je denken aan materialen zoals papier, maar ook aan grondstoffen zoals koper en metaal. Het zou erg zonde zijn als deze materialen vernietigd worden, want ze zijn kostbaar omdat er niet oneindig veel grondstoffen in de bodem zitten. Daarnaast komt er bij het winnen van grondstoffen en het produceren van materialen zeer veel CO2 vrij. Door de meeste materialen en grondstoffen te recyclen, zorg je ervoor dat de vraag naar nieuwe materialen en grondstoffen zal dalen. Hier krijg je dan ook een vergoeding voor, want het verwerkingsbedrijf en het bedrijf dat over het recyclen gaat, verdienen er zelf ook geld aan. 

Ga voorzichtig om met chemisch afval 

Het kan ook zo zijn dat je een farmaceutisch bedrijf hebt dat zich bezighoudt met het produceren van medicijnen. Zoals je wel zult weten, wordt er hierbij ook ontzettend veel chemisch afval geproduceerd. Helaas is chemisch afval ontzettend moeilijk te recyclen en is het erg belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan. Bepaalde stoffen kunnen bijtend en giftig zijn voor mens en dier, maar ook voor de natuur. Daarnaast mogen bepaalde stoffen niet met elkaar in aanraking komen, want dan is er sprake van brand- en/of ontploffingsgevaar.