Meteen naar de inhoud

Wijzigingen bij Floodcontrol Ijkdijk

windmolens

Bij Floodcontrol Ijkdijk nemen we duurzaamheid en innovatie zeer hoog op en staan we bekend om onze vooruitgang op dijkcontroles, waterstandsbeheer en sensortechnologie in heel Nederland. Eemshaven en vele andere dijken staan bij ons onder controle en met trots kunnen we zeggen dat onze regio’s onlangs zijn uitgebreid met Zeeuws-Vlaanderen. Een locatie waar vele rivieren samenkomen en waar we het onderhoud mogen doen. De sensoren komen van ASML en zijn met enkele nanoseconden te meten wat de waterdruk is, waar er een gevaar optreedt en waar we onderhoud moeten uitvoeren. Doordat we alles in eigen beheer hebben, kunnen we dit effectief monitoren en bij de geringste twijfel snel een kwaliteitscheck uitvoeren. Er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd in het beheer van de parken. Onlangs hebben we ons windmolenpark uitgebreid met de 90W 102 lm/W terreinverlichting een verlichting die met maanlicht en schemering een perfecte helderheid geeft wat de veiligheid ten goede komt. Een ander onderdeel is de golftechnologie die vooruitstrevender is dan vorig jaar. We kunnen aan de hand van de golf al de impact bepalen. Iets wat het ministerie van Thailand niet ongemoeid is gelaten. Zij komen met een delegatie kijken hoe het watermanagement is geregeld en hoe wij kunnen participeren om overstroming tegen te gaan.

Software Floodcontrol

Doordat de software van Floodcontrol zodanig is uitgebreid met sensoren en verlichting hebben we een onderscheiding gekregen van Milieubeheer. Het lijkt erop dat vogels al veel eerder signaleren dat er een windmolen staat waardoor ze tijdig een vlucht kunnen aanpassen en hun route via een afleider kunnen vervolgen.

Iets wat revolutionair is aangezien vogels voorheen veel last ondervonden van de wieken en bij aanraking het loodje legden. Met de vele vogels aan de havens hebben we ook een steentje bijgedragen a het milieu en blijven we in de toekomst actief om op een duurzame manier te werk te gaan.