Meteen naar de inhoud

Zo verduurzaam je jouw kantoor

duurzaam kantoor

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in deze wereld. Het is daarom ook niet gek dat veel bedrijven hier steeds meer aandacht aan gaan besteden. Dit kan op veel verschillende manieren en het is goed om te starten met het eigen kantoor. In dit artikel delen we wat tips om een kantoor te verduurzamen, zodat jouw bedrijf kan bijdragen aan een betere wereld.

Duurzame apparaten

In een kantoorruimte staan vaak veel apparaten. Denk hierbij aan computers, laptops, koffiezetapparaten, printers en waterkokers. Wanneer je deze apparaten nog moet aanschaffen, is het goed om te kijken naar het energieverbruik van de apparatuur. Daarnaast is het belangrijk om apparatuur zo lang mogelijk te gebruiken en waar mogelijk te recyclen. Heb je wel eens gehoord van refurbished apparaten? Dit zijn apparaten die een tweede leven krijgen en zo goed als nieuw verkocht worden. Door bijvoorbeeld zwart-wit laserprinters a4 van Refurbished Printer aan te schaffen, verduurzaam je op een makkelijke manier jouw kantoor. Refurbished apparaten zijn naast duurzaam vaak ook veel goedkoper dan nieuwe apparatuur, ideaal dus!

Afval scheiden

Zeker wanneer er dagelijks veel werknemers aanwezig zijn op kantoor is het een goede zaak om het scheiden van afval zo makkelijk mogelijk te maken. Door het juist scheiden van afval belandt er minder afval op de vuilnisbelt, waardoor het milieu minder belast wordt. Maak het je werknemers makkelijk door in elke ruimte afvalbakken voor plastic, papier en restafval te plaatsen waarin het afval weggegooid kan worden.

Kantoorruimte isoleren

Door de kantoorruimte goed te isoleren, voorkom je dat warme lucht zomaar zomaar vervliegt. Vaak wordt een kantoor verwarmd tot ongeveer 21 graden. De gemiddelde buitentemperatuur in Nederland is twaalf graden. Wanneer je door middel van goede isolatie het warmteverlies vermindert, verlaag je het energieverbruik. Je bent minder afhankelijk van de verwarming of de airconditioning en daarmee verlaag je ook de energiekosten. Er zijn in Nederland ook subsidiemogelijkheden voor de isolatie van kantoorruimtes, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om de ruimtes goed te isoleren.

Nog veel meer mogelijkheden

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om een kantoor te verduurzamen, maar de bovenstaande tips vormen een goed begin. Vooral de apparatuur in een kantoor is een grote belasting op het milieu. Het is dus zeker een slim plan om eens te kijken naar energiezuinige, refurbished alternatieven.