Meteen naar de inhoud

Zonnepanelen trends voor 2022

  • door

Daar waar er in het jaar 2021 geen gebrek was aan nieuwe technologieën als de dunne film zonnepanelen en de ingebouwde geïntegreerde fotovoltaïsche cellen, in de zonnepanelenmarkt, is het voor het jaar 2022 nog even afwachten wat het ons gaat brengen. De vooruitzichten zijn goed, met nog meer nieuwe nooit eerder vertoonde technologieën die verwacht worden. Echter kunnen de tekorten aan grondstoffen, achterstanden door corona en de energie restricties in China een grote rol in hoe het jaar 2022 gaan spelen. In dit artikel zullen we kort ingaan op de trends voor 2022. 

Prijzen 

Voorlopig wordt er nog geen prijsdaling verwacht voor de zonnepanelen. En dat heeft met een heleboel factoren te maken. De belangrijkste zijn de hoge container prijzen, de verhoging van prijzen van de grondstoffen door de vele tekorten en een grote marktonzekerheid. De Chinese bedrijven verwachten in de loop van 2022 zaken weer meer op de rit te hebben en een balans te hebben gevonden in hun maximaal toegestane CO2 uitstoot per jaar. Dat zou betekenen dat tegen het einde van 2022 misschien een lichte prijsdaling kan worden verwacht. 

De markt 

De totale markt van zonnepanelen in Noord-Brabant zal een vlucht nemen, ondanks de stagnatie van de prijzen. De groeiende interesse in producten waarmee de consument haar CO2 voetafdruk kan verminderen zal explosief stijgen. Dat heeft te maken met meerdere factoren, waaronder de natuurrampen die zich overal hebben voorgedaan de afgelopen tijd, de extra subsidies die overheden aanbieden, de corona crisis waardoor men bewuster is geworden en het feit dat het een ‘hot item’ is. Ook het feit dat bedrijven die als grote vervuilers worden gezien flinke restricties krijgen van overheden zal de afname van zonnepanelen alleen maar toe doen nemen. Grote bedrijven als Apple, Google en Tesla investeren in grote zonneparken en halen daar hun energie uit voor de data opslag locaties. 

Innovatie 

De elektrische wereld steeds meer een zonnewereld. De technologieën, innovaties en gadgets volgen elkaar snel op en tegenwoordig liggen er niet alleen zonnepanelen op het dak van een gebouw, maar wordt de techniek overal toegepast. Auto’s, horloges, buitenverlichting en verkeerslichten zijn maar een aantal items van deze uitgebreide lijst met producten die tegenwoordig met zonne-energie te gebruiken zijn. 

Een groener 2022 

Ondanks de verwachting dat zonnepanelen Noord-Brabant voorlopig nog niet in prijs gaan zakken zal de vraag wel toenemen in het 2022. Deze groeiende vraag zorgt wereldwijd ook voor veel werkgelegenheid en meer en meer mensen zullen geld besparen op hun energiekosten. Kortom, de toekomst ziet er groenkleurig uit voor het komende jaar. 

Bron: Solease.nl